Dag 10 Preikestolen – Preikestolen

We worden wakker van de regen. Wat zijn we nu al blij dat we gisteren naar de Preikestolen zijn geweest, en niet (zoals eerder gepland) vandaag!) Voor ons doen hebben we wel uitgeslapen, waarschijnlijk toch stiekem best moe van de klimpartij van gisteren. Het is 7:15 uur en we drinken eerst op het gemakje een bak koffie, alvorens verse broodjes te halen bij de receptie van de camping. Ik vraag gelijk aan de Nederlandse jongedame wanneer, en hoe laat er een veerboot gaat naar Stavanger. En wat deze kost.

Een beetje verveeld zitten we op de veerboot

Een beetje verveeld zitten we op de veerboot

Het blijkt dat de veerboot maar 46 kronen kost als we te voet gaan. We besluiten tijdens het ontbijt dus er maar een dagje Stavanger  van te maken. We rijden naar Tau en parkeren onze auto’s om vervolgens nog even een sprintje te moeten trekken om de veerboot te halen. Net op tijd, als we de trap naar boven oplopen zien we dat we al wegdrijven van de kade.

De nauwe straatjes van Stavanger, met de 150 jaar oude huisjes

De nauwe straatjes van Stavanger, met de 150 jaar oude huisjes

De vaart naar het centrum van Stavanger duurt ongeveer 45 minuten. We zitten heerlijk relaxt te ouwehoeren en buiten blijft het regenen. Niet hard, maar het regent wel door. Als we aankomen is het maar 100 meter voor we in het oude centrum zitten. Maar we besluiten eerst even langs de haven te lopen. We lopen vervolgens om de haven heen, waar onder andere 2 reusachtige cruiseschepen liggen.

Mist, nevel en regen. Wat een verschil met gisteren!

Mist, nevel en regen. Wat een verschil met gisteren!

Aan de andere kant van de haven zijn een paar straatjes waar hele kleine houten huisjes staan die allemaal minimaal 150 jaar oud zijn, en allemaal wit geschilderd. Het doet me een beetje denken aan de Zaanse Schans, maar dan veel kleiner en meer op elkaar gebouwd. Dan krijgen we zin in koffie, en we besluiten een terras op te zoeken. We drinken koffie, en eten een sandwich.

Dan lopen we terug richting veerboot, maar nu door de winkelstraatjes. Het regent nog steeds, maar nu harder. Bij de veerboot moeten we alweer rennen om de boot te halen. Op de boot zitten we allemaal een beetje sip voor ons uit te kijken, de regen en de frisse temperaturen zijn niet echt goed voor het humeur.

Onder het grote afdekzeil kunnen we toch gezamenlijk eten

Onder het grote afdekzeil kunnen we toch gezamenlijk eten

Op de terugweg naar de camping stoppen we nog even bij een supermarkt voor wat barbecuevlees en brood, en daarna gaan we verder naar de camping. Daar aangekomen drinken we koffie, en doen het verder rustig aan deze dag. Joe en Max besluiten te gaan vissen, en wonderwel vist Joe een stuk of 5 vissen uit het water waarvan hij er 2 terug zet in de hoop nog grotere te vangen. De andere 3 zijn allemaal even groot, en deze verdwijnen op de barbecue.

Joe vangt vis, Max vangt bot

Joe vangt vis, Max vangt bot

We zitten te eten onder het grote meegebrachte zeil, het pas mooi met z’n allen en we zitten tenminste droog. De bewolking is zo laag, dat we de toppen van de bergen niet kunnen zien. Het drukt de uitbundige stemming die gisteren op de camping heerste bij iedereen.

Bij het kampvuur blijven we warm

Bij het kampvuur blijven we warm

Gisteravond hebben we nog even de veerboot terug naar huis geboekt. Er werd ons aangeraden snel te boeken omdat er al mensen waren die geen plek meer op de gewenste dag konden krijgen. En omdat wij toch met 6 auto’s en 8 personen zijn, vonden we dat wel een goede keus. Boeken ging probleemloos, maar langzaam. Wifi is gratis hier, maar daardoor zit wel het hele terras vol met mensen met laptops, notebooks, telefoons en alle andere apparaten waar maar een internetverbinding mee tot stand gebracht kan worden. Maar het is gelukt, we varen maandagmorgen om 8 uur weer terug.

Joe zijn zelfgevangen vis schijnt lekker te zijn

Joe zijn zelfgevangen vis schijnt lekker te zijn

Geen kilometerstanden vandaag. De afstand van de camping naar Tau is 15 kilometer, dus we hebben er 30 km opzitten vandaag. Niet met mijn auto, ik ben mee gereden met Joe. Dat scheelt weer parkeerkosten, die hebben we nu gedeeld.

>>Meer foto’s dag 10<<

Categorieën: Voorbereidingen | Tags: , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.